Huidig seizoen

Op deze pagina vindt u een mooi overzicht van ons huidig seizoen:

De Appel – TIDS (Theater in de stad)

Wat hebben Adam en Eva, Isaac Newton, Willem Tell, Sneeuwwitje en Steve Jobs gemeen? Juist ja: de appel. Onmiskenbaar is dit de vrucht die de meeste invloed heeft gehad op de geschiedenis van de mensheid. En wij van De Catharinisten willen dit belang nog eens extra in de verf zetten. In een wervelend spel van minder dan een halfuur overbruggen wij duizenden jaren appelhistorie! Voorwaar een huzarenstukje!

De Jossen (JOKA)

We nemen u graag mee naar “De Jossen”, onze mysterieuze ruimte waar iedereen Jos is. Waar iedereen Jos kán en mág en moét zijn. Waar alles draait rond de samenhorigheid. Niks zo belangrijk als  uniek zijn. Waar we willen zijn zoals Jos. Het gaat over de Jos. Over u en over mij en over ons allen, maar vooral over ons. Want iedereen wil uniek zijn, toch?

De Vader

André glijdt steeds verder weg in de doolhof van alledag. We worden meegenomen in de gedachtewereld van André waarin steeds meer gaten ontstaan. Net als zijn dochter probeert hij wanhopig grip te krijgen op zijn ziekte. Wat als herinneringen je lijken te ontglippen, gezichten vervagen en het wantrouwen groeit? ‘De Vader’ is een internationaal bejubeld stuk over een groeiend maatschappelijk probleem: dementie.

De Twaalfde Nacht

Een komedie over de liefde. Hertog Orsino kwijnt weg van liefdesverdriet na de afwijzing van de schone en rijke Olivia. Zij zegt dat ze zich zeven jaar lang wil wijden aan de nagedachtenis van haar overleden broer, maar eigenlijk houdt ze niet van Orsino. Cesario, de nieuwe knecht van Orsino, slaagt waar anderen falen. Hij mag de liefdesbrieven van zijn baas overbrengen. Maar Orsino weet niet dat het eigenlijk de charmes van de knecht zijn die Olivia hebben vermurwd. Maar Cesario zit in een lastig parket: hij heet eigenlijk Viola en is een vermomde edeldame, smoorverliefd op Orsino. De poppen gaan helemaal aan het dansen wanneer Viola’s broer, Sebastiaan, in de stad aankomt. Het meisje in mannenkleren en haar tweelingbroer lijken als twee druppels water op elkaar. De misverstanden stapelen zich op...

Scroll naar boven
De Catharinisten