600 jaar bestaan

Op deze pagina vindt u meer informatie over de evenementen van ons 600-jarig bestaan. Dit hebben we groots gevierd in het jaar 2022.

Boek – 600 jarig Catharinisten

Dit lees- en kijkboek over de rijke geschiedenis van de Catharinsten vormt een belangrijke aanvulling op het totale beeld van het culturele leven in onze creatieve stad.
 

Publicatie: De Catharinisten met uitgever Flying Pencil – Erembodegem

Auteurs: Jos Maesschalck en Erik De Smet
208 blz. rijkelijk geïllustreerd
Boekhandelprijs 29 euro

via e-mail: secretariaat@catharinisten.be 
of telefonisch: 0473/96.99.34!

Betalen vooraf is noodzakelijk: BE 79 2930 2353 0033 De Catharinisten.
Mededeling: afhaling of levering + adres + e-mailadres. Portkosten levering bedraagt €7. Zodra wij uw betaling hebben ontvangen, bevestigen wij uw bestelling via e-mail.

Catharinisten organiseren Rederijkerscongres in Aalst

zondag 12 juni 2022

De vzw ‘Verbond van de Kamers van Rhetorica Vlaanderen Nederland’ telt 36 Rederijkerskamers waaronder de Catharinisten. In Vlaanderen zijn Kamers erkent als ‘Immaterieel Erfgoed’. Jaarlijks wordt een internationaal congres georganiseerd. In juni 2022 zijn de Catharinisten, naar aanleiding van hun 600 jarig bestaan, de inrichters.  Een programma met wagenspelen op de Grote Markt,  tentoonstelling en rederijkerswandeling, re-enactment groep met middeleeuws dorp, evocatie met lasershow en 600 vuurstokjes, academische zitting in Utopia ‘Het DNA van de rederijker’ met Stijn De Paepe en Schepen Kim Van Overmeire. 

Scroll naar boven
De Catharinisten