Poëziewedstrijd

Beste directie

Beste leerkracht Nederlands

De Koninklijke Aloude Rederijkerskamer de Catharinisten, in Aalst ook bekend als ‘de Katrienen’, bestaat 600 jaar. Dat is een jubileum dat kan tellen en dat we dan ook niet onopgemerkt voorbij willen laten gaan.

 

In 2021-2022 staan al heel wat feestelijke initiatieven op stapel. Zo nodigen we ook de scholen uit Aalst en omgeving graag uit. Voor de leerlingen van de 3de graad secundair (16-18 jaar) organiseren we een poëziewedstrijd rond het thema ‘Amor vincit’ (liefde overwint), de lijfspreuk van onze vereniging.

Amor (omnia) vincit betekent: de liefde overwint (alles). Liefde is immers de krachtigste kracht die er is. Als je je hart volgt, zul je de kracht hebben om te bereiken wat je wilt. Deelnemen kan in twee categorieën.

Omdat we nu eenmaal een rederijkerskamer zijn, dagen we iedereen uit een echt rederijkersgedicht te schrijven, zoals een naamdicht, kreeftdicht, rondeel… Wie zich niet door opgelegde vormen aan banden wil laten leggen, kan deelnemen in de categorie ‘vrije vorm’.

Een deskundige jury met o.m. Stijn De Paepe, hedendaags rederijker en huisdichter van De Morgen, zal zich over de inzendingen buigen.  Een interessant lesonderwerp gekoppeld aan streekgebonden, culturele geschiedenis én actualiteit, schrijf dat maar alvast in uw agenda.

Affiche kleiner voor mail.jpg

Meer informatie